Badmintonsko, hvad skal jeg vælge?

Markedet for badmintonsko

Tidens udbudt af badmintonsko er regeret af 5 enorme mærker, hvor de to fabrikanter er alene skoproducenter, som ikke laver badmintonketcher, badmintiontasker, grip, beklædning og andre slags udstyr til badminton. De her mærker har gennem de sidste par år produceret udendørssko og indendørssko til forskellige sportsgrene, og har derfor valgt badmintonsko til deres sortiment. Den udvikling presser de almindelige badmintonproducenter til at være endnu skarpere når der skal fabrikeres nye sko til badmintonsporten.

Samtidig er der de sidste 5 år sket en spredning i deres produktsortiment fra nogle af de vigtige sportsskosfabrikanter, der har en smart fidus i at udvikle videre deres andre indendørssko og udnytte dele af den viden, som tilføres i håndboldsko og tviste det over i badmintonen.

 

badminton sko
badminton sko

De store udbydere

Et af de store spillere indenfor badmintonsko er japanske Yonex, der i gennem de sidste mange årtier har været de bedste inden for udstyr til badminton. De har med deres betydningsfulde innovative tilgang til badmintonsko været nogle, der har bidraget til at skubbe udviklingen videre fra de forhenværende flade sko uden stødabsorbering, frem til de high-tec badmintonsko, som forekommer på markedet i dag. En af de betydningsfulde ting som Yonex har bidraget med er en anderledes form for stødabsorbering, der giver en bedre bounceeffekt. Det vil sige at man får en betydelig høj tilbageførsel af energi, når man lander og skal til næste bevægelse. Som en illustration har Yonex fremvist en test hvor man smider et æg ned på et underlag af Power Cushion, det stødabsoberende materiale i skoen fra ti meters højde, hvor det springer 7 meter op igen. Forza er en yderlig betydningsfuld aktant, som derimod henvender sig til et andet segment af badmintonspillere med deres sko. Forza har derimod ikke dyre sko, men man får til gengæld en megen for valutaen. Typisk står et par Forza badmintonsko fra 299 til 799 kroner, hvilket er i den mindre kostelige ende af prisskalaen for sko, hvis man sammenholder med andre mærker som Yonex. Forza bruger ikke de store summer på udvikling af teknologier. De benytter det, som der er materiale for er godt. Af denne årsag kan de holde deres priser på et fint lavt prisleje. Derimod bruger Forza mange udgifter på udvikling, er i deres badmintonketcher, som anskues for at være nogle af de bedste i verden.

 

De små men vigtige udbydere

Som ny spiller på markedet forekommer det store skoproducent Asics, der gennem de sidste mange år har frembragt sko til alle sportstyper med undtagelse af badminton. De er endelig begyndt på det og har med tiden påvist deres værd på den internationale marked for badmintonsko. Diverse habile danske spillere benytter nu Asics’ badmintonsko, og det er med god grund. Flere af de teknologier der bruges i adskillelige andre Asics sko er derfor blevet puttet over i badmintonsko, og derigennem har de magtet at producere et udbud af sko til badminton, som giver fremragende stødabsorbering, og samtidig sikre støtte ved retningsskift. Den bedste badmintonsko fra Asics er Gel Beyond, der har været anvendt af betydningsfulde stjerner igennem tiden, f.eks. Jan Ø. Efterhånden som mange flere bruger Asics badmintonsko har Asics lavet mange anderledes modeller til badminton. Mizuno Endnu en ny udbyder på markedet er japanske Mizuno der har sin erfaringer i primært alle andre sportsgrene end badminton, og derfor koncentrer de mere på ketchersport frem for teamsport, og det giver sig til udtryk i de anderledes arter for sko, der bliver produceret fra dem. Mizuno har de sidste år forsøgt lidt med tennis og badminton, dog uden at komme med noget, som har været primært til disse sportsgrene. Af disse årsager har de endelig lanceret et sortiment til ketchersport. Men der skal synliggøres at mange af de sko, der fabrikeres til holdsport sagtens kan bruges til badminton.

 

Find mere omkring badmintonsko og mærkerne på badmintonsko.dk: badmintonsko

admin

Related Posts

Vælg det rette Indesign kursus

Vælg det rette Indesign kursus

En ny måde at udforske hinanden på

En ny måde at udforske hinanden på

Nye lån for unge på nettet

Hello world!