Du har godt at lære nye sprog

Jeg faldt lige over en artikel, som jeg synes var virkelig spændende. Jeg vil skrive et link til den til sidst i indlægget, for jeg synes, at den er værd at dele. Den fortæller om hvor godt, hjernen har af at lære et nyt sprog. Gå derfor igang med at lære et nyt sprog, for at holde din hjerne aktiveret og underholdt hele tiden. Det fungerer vel som en slags idræt for hjernen, fordi man tvinger den til at tage stilling, og lagre informationer i hjernens depoter. Det er altså bare så smart at have en flere terabyte stor harddisk installeret i hovedet. Så bliver det ikke meget sejere.

 

Sooo truuur jåååå, at jå vi pråtååååårrrrrr schhhvenska hele daken! Eller ringe til min ven, Magnus fra Norge, og snakke norsk med ham. Det gør jeg lige – to sekunder.

 

Okay, han havde travlt, men han fortalte at han lige sad og læste om en artikel om fobrukslån på dagen. U schu prøvet jå o pråååtårrrrrrrr norsk, men det kunne jeg ikke. Vi ses!

 

Læs artiklen fra Videnskab.dk her: http://videnskab.dk/kort-nyt/hjernen-vokser-nar-du-laerer-et-nyt-sprog

admin